Enkele methodes

Bij het assessment, de proces scan en de procesoptimalisatie gebruik ik een waaier van bewezen methodes. Een overzicht van de belangrijkste.

Systeemdenken

Met systeemdenken zie je jouw organisatie als één geheel. Je houdt rekening met het totaaleffect van veranderingen, vermijdt suboptimalisaties en creëert verbeteringen met hefboomeffect.

Het ultieme doel van systeemdenken? Een lerende organisatie waarin betrokken medewerkers je processen blijven bijsturen en je bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Ik zet systeemdenken in bij:

  • assessment: hoe goed hangt je organisatie samen, is alles op elkaar afgestemd?
  • proces scan: zijn je processen in lijn met je strategie, hoe beïnvloeden ze elkaar?
  • procesoptimalisatie: waar liggen sterke hefbomen en ongewenste neveneffecten?

NLP

Met NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) overtuig je mensen, communiceer je beter en bereik je sneller je doelen. Je medewerkers zien het nut van verbetering in en zetten er mee hun schouders onder.

NLP helpt de communicatie te stroomlijnen tijdens de proces scan. Bij de procesoptimalisatie helpt NLP draagvlak te creëren en effent zo de weg voor een lerende organisatie.

Lean en Six Sigma

Deze toolboxen voor procesoptimalisatie bewees al ruimschoots zijn succes en stimuleert je medewerkers om zelf processen te optimaliseren. Zo bereik je een voortdurende verbetercultuur in je bedrijf.

Ik zet Lean en Six Sigma in bij je procesoptimalisatie. De resultaten? Minder klachten, meer winst, snellere levertijd enz. En een gezonder, slagkrachtiger en wendbaarder bedrijf.

Prince II

Deze project management methodologie helpt om projecten doordacht aan te pakken. Prince II zorgt voor heldere deliverables bij de start, vermijdt valkuilen onderweg en garandeert een nauwgezette opvolging.

Ik gebruik Prince II bij je procesoptimalisatie, om verandering te plannen en te begeleiden. Zo vermijd ik dat de transformatie je bedrijf ontwricht en maximaliseer ik je slaagkansen.

Lean startup

Hoe breng je zo efficiënt en effectief mogelijk nieuwe producten of diensten op de markt? Hoe verhoog je de innovatiekracht van je bedrijf en maak je het nog meer wendbaar? De lean startup methode toont je de weg.

Ik gebruik de lean startup methode tijdens je procesoptimalisatie, wanneer het gaat over innovatieprocessen. Het doel: meer, beter en sneller innoveren met minder middelen.

Ervaar de kracht van deze methodes:

Weet waar je staat,
ken je prioriteiten.
Krijg een volledige roadmap
voor je optimalisatie.